Smart Web Impact Începuturi și țeluri Smart Web Impact: despre noi

Smart Web Impact

Începuturi

Fondat în 2011, proiectul Smart Web Impact reprezintă visul lui Sorin Cucoş, însă pentru a înţelege motivaţia şi începuturile este necesar să parcurgem o scurtă istorie.

Ca majoritatea antreprenorilor, Sorin a pornit de jos: la început cu studiile, apoi cu o serie de cursuri de specializare, inclusiv unul de programare web.
Şi ca orice absolvent, s-a angajat în domeniu ca ajutor programator.

De-a lungul timpului a lucrat în diverse firme, unele mai mari altele mai mici, însă una singură i-a marcat viaţa profesională. Se întâmpla pe la începutul anilor 2000, nu contează anul exact.

Contează doar că în acea firmă lucrurile se faceau "old school", în acea firmă veneai de plăcere la birou şi plecai cu mult după ce se termina programul.

Procedeul de dezvoltare al fiecarui proiect era asemenea unei poezii:
Echipa de vânzări întocmea (împreună cu proprietarul) un brief de creaţie (caiet de sarcini) care ajungea la designer.
În baza indicaţiilor şi cerinţelor, se creea un layout, o propunere grafică care era prezentată clientului. Acesta solicita modificări, ajustări, scopul fiind obţinerea aprobării pentru acel layout.
Odată grafica aprobată, proiectul intra în dezvoltare. Clientul era ţinut la curent şi vedea online proiectul.

Ai putea spune că "procedeul" seamănă cu o linie de asamblare şi ai avea dreptate dacă atunci existau teme şi platforme gratuite.
Vorbim însă despre o perioadă cu mult înaintea apariţiei site-urilor şi a magazinelor online "la cheie".
Totul era creat de la zero!
Nici nu aveai cum altfel! Ori erai creativ şi productiv, ori trebuia să-ţi alegi altă meserie!

Smart Web Impact a apărut practic din nostalgia acelor vremuri! Când soluţiile web erau dezbătute, proiectate şi apoi create.
Am apărut din dorinţa de a creea, nu de a copia sau reproduce.

Ţeluri

Smart Web Impact îşi propune să ofere o alternativă într-o piaţă sufocată de platforme şi teme gratuite. Ţinta noastră o reprezintă clientul ale cărui nevoi online au evoluat peste stadiul de platformă gratuită, clientul care este ferm convins că nu mai există "altceva".

Atenţie! Ţinta noastră nu este denigrarea soluţiilor "la cheie" pentru că acestea au scopul lor precis!
Când vorbim despre soluţii web "la cheie", unul din obiectivele noastre este educaţia pentru că este mai important să ştii ce alegi, decât alegerea în sine.
Ce obţin de banii plătiţi?
De ce X costă atât şi aparent acelaşi X costă atât?
În momentul în care pui problema aşa, orice sumă devine o investiţie nu o cheltuială sau, cum mai spunem noi: "taxă pe educaţie"!