Personalizat

Prezența online este obligatorie pentru afacerea ta. Website-ul reprezintă un instrument extrem de puternic prin intermediul căruia produsele și serviciile companiei sunt prezentate potențialilor clienți. Având în vedere concurența existentă pe piață, importanța prezentei online a companiei tale nu poate fi neglijată.
Și, de aici începe problema!
Unul din principalele aspecte ale prezentei online este legat de poziționarea pe piață.
Cum se diferențiază afacerea ta față de concurență?
De ce potențialul client ar trebui să cumpere de la tine, și nu de la concurență?

Este unanim acceptat că într-o piată concurențială trebuie sa fii unic și să creezi un brand care se diferențiază concret.
Dacă singurul avantaj al afacerii tale este pretul, adică vinzi mai ieftin decât concurență, trebuie să ai în vedere că oricând poate apărea pe piată un concurent care va putea vinde și mai ieftin.

Unicitatea afacerii tale trebuie portată și pe online. Dar ce înseamnă asta?
În momentul în care decidem că ne trebuie un website pentru afacerea noastră, avem de unde alege. Există sute de posibilități și soluții, unele chiar gratuite.

De ce ar trebui să alegi construirea unui site web personalizat?

Avantaje Site Web Personalizat Avantajele solutiilor web personalizate sunt multiple. Dar ce înseamnă "personalizat"?
Personalizat înseamnă că website-ul este clădit pornind de la nevoile reale ale afacerii online. Primul pas este identificarea acestor nevoi. Se creează astfel un brief de creație care cuprinde detalii legate de funcționalitate, design și optimizare. Implementarea website-ului este focusată pe aceste aspecte, la care se adaugă securitatea și scalabilitatea.

În cazul template-urilor și a framework-urilor gratuite, situația stă invers și anume se modifică un website gata făcut astfel încât acesta să acopere cât mai mult din nevoile noii afaceri online.

Dezavantajul framework-urilor gratuite (wordpress, joomla, prestashop etc) este dat de realitatea că acestea sunt soluții generale menite să se potrivească cu cât mai multe cerințe. Fiind axate doar pe funcționalitate, calitatea lasă de dorit, iar optimizarea seo este deficitară sau, complet inexistentă. În cel mai fericit caz, este depășită de cerințele actuale.
Majoritatea site-urilor la cheie, necesită upgrade-uri frecvente, instalarea de actualizări și diverse module care "repară" anumite scăpări inițiale existente tocmai datorită caracterul general al platformei.

O alta problemă a site-urilor la cheie este legată de costuri! Deși investiția inițială este modestă, odată cu trecerea timpului vom observa că este mai scumpă decât ar fi fost investiția într-un site personalizat.

O soluție la cheie vine cu anumite restrictii, este o platformă realizată să funcționeze generalist doar într-un anumit fel, iar funcționalitățile disponibile sunt generale, implementate să fie acolo, la calcul. Și funcționează, nu mă ințelege gresit. Dar, în momentul în care dorim să particularizăm diverse funcționalități, să modificăm anumite aspecte, încep să apară costuri. Posibil ca modificarea cerută să nu poată fi implementată pentru că respectiva platforma lucrează doar într-un anumit fel și nu va fi rentabil să fii nevoit să rescrii peste 80% din codul sursă. Ai reface-o aproape de la zero. Fiind o soluție generală, sintaxa codului sursă este de așa natură încât nu orice programator poate modifica cu succes funcționalități existente. Și iată cum avem nevoie doar de acei programatori "specializați" strict pe acea platformă.

Da, framework-urile gratuite vin la pachet cu o sumedenie de funcționalități, nimic de spus. Ca necunoscător este ușor sa fim impresionați de funcționalitățile pe care le primim la un cost care, acum pare extrem de avantajos. Plătim puțin și primim un website care face o sumedenie de lucruri. Ce contează că multe dintre ele ne sunt nefolositoare? Contează că le primim.
Contează să primești cât mai mult la un cost cat mai mic, nu-i așa?

Dar ce se întâmplă cand o anumită funcționalitate trebuie modificată să lucreze într-un mod particular și specific viziunii și nevoii noastre de business online?
Se întamplă că abia atunci vedem "cât de ieftin" este în realitate site-ul la cheie sau dezvoltat pe cine știe ce platforma gratuită.

Site Web Personalizat Avantajele solutiilor web personalizate sunt multiple. Dar ce înseamnă "personalizat"?
De ce costă un site 100 de eur? Pentru că acest "site" este descărcat nu creat, fiind făcut de altii, modificat sumar astfel încât sa "respecte" cei mai elementari parametri (siglă, culori, denumirea butoanelor) și apoi livrat ție că fiind soluția perfectă. Și tu te bucuri că "este cu de toate" (ca shaorma de la colț)!
De ce găsim magazine online la un preț de 200, 300 de euro? Pentru că magazinul este deja gata făcut de alții.
De ce durează creearea unui magazin online doar cinci zile, sau chiar mai puțin? Pentru că este deja creat, timpul speculat fiind necesar modificărilor necesare ca framework-ul să arate cum îți dorești tu. Un magazin online trebuie să fie un utilitar de business pentru afacerea ta și, în mod sigur nu poate fi creat în cinci zile. La website-urile de prezentare avem aceeași problemă!
Nu uita că fiecare pagină trebuie optimizată, setată pe un obiectiv clar și livrarea acestuia. Numai verificarea optimizării SEO onpage dureaza minim 3 zile...

Mai avem o situație: grafică/template custom (creat de la zero) dar pus pe platformă gratuită.
Website personalizat nu înseamnă o temă custom pentru wordpress, sau oricare astfel de platformă de tip website la cheie.
Modifici design-ul grafic dar codul sursă suferă de aceleași neajunsuri specifice platformei în cauză.

Oricat de SF ar părea design-ul grafic, până la urmă, este doar un template instalat separat. Platforma este aceeași indiferent de forma grafică finală. Platforma pur și simplu se descarcă gratuit avand un template grafic de bază. Nici nu-i nevoie să-ți faci cont. Se instalează apoi template-ul grafic final agreeat și se livrează website-ul, plus ceva modificări de finețe (ajustat culori, schimbat siglă etc.). Că un website este roșu și altul verde, inima aplicației este la fel.

Personalizat înseamnă că TOTUL este clădit de la zero: design, cod sursă, materiale adiționale. Sunt utilizate aceleași limbaje de programare cu diferența că, fiecare linie de cod este acolo pentru că așa trebuie să fie. Fiecare linie de cod servește un scop clar și nu este acolo pentru că în țara X pot exista utilizatori care vor activa modului Y.


Avantaje Site Web Personalizat

Design Unic - Credibilitate

Site-urile personalizate sunt create pornind de la un brief de creație care include nevoile reale ale afacerii tale. Brandul tău este unic și este tratat că atare. Grafica site-ului este creată de la zero urmând să fie aprobată de către tine.
Nu lucrăm cu template-uri și/sau framework-uri iar asta transmite credibilitate asupra brandului în ochii potențialilor clienți, vizitatori ai website-ului tău pentru că acesta va fi clădit axat pe nevoile reale, nu pe funcționalități și relicve generale de marketing clădite doar ca să fie acolo.

Scalabilitate - Flexibilitate

O soluție personalizată se caracterizează prin scalabilitate și flexibilitate. Nu există situația în care, peste o anumită perioadă, o cerință suplimentară să nu poată fi implementată. Soluțiile personalizate sunt create în aceleași limbaje de programare utilizate de framework-urile gratuite. Accentul este însă pus pe calitate, simplitate și livrarea obiectivelor pentru că știm de la început că website-ul va evolua. În contrast cu website-urile la cheie, soluțiile personalizate nu sunt doar pentru acum, ci pentru viitor. Lipsa rigidității face că orice cerință/îmbunătățire să poată fi implementată ulterior.
Website-ul personalizat nu necesită update-uri constante în urma cărora poate ai surpriza că nu mai funcționează cine știe ce modul personalizat pentru care ai plătit 100 sau 200 de euro și acum poate trebuie să mai plătești încă o sumă de bani pentru reparații. Sau pentru care trebuie să aștepți comunitatea dezvoltatoare să creeze și să livreze un alt patch sau update, pentru că nu-ți mai funcționează cum trebuie cine știe ce secțiune. Dacă ai și ceva "noroc", poate fi exact cea care permite vizitatorul să-ți devină client.

Securitate Sporită

Framework-urile gratuite, site-urile la cheie, sunt frecvent ținta atacurilor informatice. Același lucru poate fi spus și despre site-urile personalizate. Diferența notabilă este că un atacator nu poate descărca website-ul personalizat pentru a studia eventualele găuri de securitate, cum putem face acum cu toate framework-urile gratuite. Un website personalizat nu este open source. Un atacator se rezumă astfel la a testa eventuale găuri de securitate generale, activitate care este mare consumatoare de timp. Nu există module externe sau alte portițe care pot fi speculate de un posibil atacator.
Principalul motiv pentru care website-urile sunt atacate este simplitate și ușurința efortului necesar obținerii unui atac de succes.

Optimizare SEO profesională și de actualitate

Dezvoltarea website-ului pornește de la o serie de cuvinte/expresii cheie clare, cu potențial de a livra rezultatele necesare creșterii afacerii online. SEO stabilește tot: design, structura, conținut. Optimizarea SEO nu înseamnă meta-taguri iar modulele seo disponibile pentru framework-urile gratuite sunt extrem de deficitare. Acestea rezolvă doar aspecte generale. Soluțiile personalizate sunt dezvoltate cu scopul livrării de rezultate, funcționalitățile și parametrii dezvoltați au ca scop livrarea de rezultate, nu doar existența propriu-zisă.

Template-urile și framework-urile gratuite nu sunt create pentru a-ți vinde serviciile și/sau produsele

Ci sunt create pentru a se vine pe ele însele. Cu alte cuvinte, scopul principal al framework-urilor este de a crea notorietate pentru ele însele. De aceea lista de funcționalități oferite este "completă" pentru ochii necunoscători.
Majoritatea template-urilor sunt dezvoltate de străini care nu au cum să cunoască particularitățile locale ale obiectului de activitate care face obiectul afacerii pentru care este menit respectivul template.

Costuri avantajoase pe termen lung

Pe termen lung, costul alegerii unui framework gratuit se va manifesta în pierderea de potentiali clienți, la care se adaugă costul necesar particularizării diverselor funcționalități, costul instalării și adaptării diverselor module, costul instalării unor diverse update-uri (nu toate sunt gratuite). Costuri, costuri și iar costuri.
Și așa ajungi ca un site la cheie, care a costat inițial 200 de eur, să coste într-un an poate și triplul costului unui site personalizat. Însă la acest cost, afacerea ta depinde tot de un framework gratuit!


În ceea ce privește "dependența" față de prestator, aceasta este de dorit pentru că, cel puțin aici ai un contract și nu lucrezi cu freelanceri pe care nu-i poți responsabiliza. Că există firme specializate în platforme gratuite, nu este ceva necunoscut! Dar și la aceștia modificările suplimentare și îmbunătățirile se plătesc. Ajungi la costuri de website personalizat și obții un framework gratuit.
Însă cel mai important este că nu încerci să-ți potrivești afacerea pe website-ul existent, adică nu faci un compromis.

Smart Web Impact:

unicitate, simplitate, rezultate!

Avantaje Site Web Personalizat

Cere Detalii


Te-ar putea interesa: