[GHID] Secțiunea de Administrare website

[GHID] Secțiunea de Administrare website

Prin crearea unui website dinamic, plătiți unul și primiți două.
Existența unui astfel de panou de administrare este o cerință obligatorie având în vedere că, în mod sigur, nu vă doriți să depindeți de dezvoltator ori de câte ori doriți să adăugați conținut nou sau să-l editați pe cel existent.

Scopul secțiunii de administrare este să faciliteze operarea de modificări asupra conținutului website-ului, fără a fi necesare cunoștințe de programare. Astfel, administratorul desemnat poate opera diverse modificări stabilite anterior cu dezvoltatorul (în cazul website-urilor create personalizat), sau modificări generale (în cazul unui website construit pe un framework gratuit).
Panoul de administrare se instalează, fie într-un folder specific, fie pe un subdomeniu, ideea fiind ca această zonă să fie cunoscută doar de către proprietarul website-ului.
Utilizând secțiunea de administrare, persoana desemnată poate adăuga conținut (știri, servicii, categorii, produse etc.) în baza unei structuri stabilite. Mai mult decât atât, administratorul sau operatorul asignat poate modifica ulterior informațiile deja adăugate, poate stabili o ordine de afișare a diverselor elemente din site, poate șterge sau muta elemente.
Proprietarul website-ului poate cere ca însăși structura întregului website să fie controlabilă.
Gradul de complexitate a funcționalităților puse la dispoziție sunt stabilite împreună cu proprietarul website-ului ce urmează a fi creat. Este însă foarte important ca secțiunea de administrare să fie ușor de exploatat și să aibă o interfață prietenoasă.

Se va pune, astfel, mare accent pe automatizare, pentru micșorarea timpului necesar operării de modificări. Automatizarea face posibilă eliminarea factorului uman din ecuație, ceea ce duce la eliminarea erorilor umane, dar și a timpului câștigat de operator prin acest proces. Orice lucru care se poate efectua automat, evident face ca dumneavoastră să aveți timp să vă ocupați cu altceva.
Pentru anumite tipuri de website-uri, poate fi nevoie de "multi level acces", adică restricționarea utilizatorilor doar la anumite funcționalități sau zone ale panoului de administrare, fie nominal pentru fiecare utilizator, fie prin crearea unor grupuri specifice de utilizatori, care au acces doar la anumite acțiuni.

Aceasta se poate realiza prin intermediul a două abordări:

Crearea unor grupuri de acces, apoi stabilirea nivelului de acces

apoi stabilirea nivelului de acces pentru utilizatorii fiecărui grup definit. Administratorul suprem poate crea astfel, grupuri ai căror utilizatori pot avea acces doar la o anumită secțiune, sau subsecțiune. Este extrem de util, într-un website care are un număr foarte mare de administratori. Exemplu: un website de știri, unde pot exista mai mulți editori, plasați în grupuri special create. Soluția este mai simplă așa, deoarece întâi se creează grupul, apoi se stabilesc regulile de acces pentru respectivul grup (să zicem, grupul junior editor, grup care poate adăuga și edita articole, dar nu le poate șterge). În fiecare grup creat, administratorul suprem poate atribui un număr nelimitat de utilizatori care se vor supune regulilor de grup.



Stabilirea nivelului de acces nominal pentru fiecare utilizator.

În acest caz, adminul suprem stabilește ce are voie să acceseze fiecare utilizator care operează în secțiunea de administrare. Abordarea este perfectă pentru acele website-uri care au un număr mic de utilizatori cu drepturi de admin. Pentru website-urile construite custom, se pot face cele mai năstrușnice funcționalități în ceea ce privește politica de acces al utilizatorilor multipli, la același sistem de administrare. Astfel, se poate da acces doar la vizualizarea informațiilor și nu la editarea acestora, se poate da acces doar la adăugare, doar la funcționalități de raportare, sau utilizatorul X are acces la editare, dar nu poate șterge nici o imagine a elementului editat. Există multe posibilități care vin din libertatea implementării personalizate a secțiunii de administrare și, implicit, al întregului website.

Secțiunea de administrare

Poate cuprinde și funcționalități de raportare, fie a activității vizitatorilor pe paginile website-ului, fie acele rapoarte necesare identificării productivității website-ului.

Dacă la începuturile internetului, dezvoltarea unui website se făcea fără a avea o secțiune de administrare, acum aceasta este obligatorie deoarece conferă proprietarului de website acea independență necesară.

Utilizând funcționalitățile de administrare, ca proprietar, puteți efectua modificări în website la orice oră vă doriți și de oriunde doriți, fără a mai fi nevoie să depindeți de dezvoltatorul website-ului dumneavoastră.

Atenție!
Secțiunea de Administrare este un al doilea website creeat de la zero cu scopul administrării website-ului de bază și nu există o soluție generală. Funcție de cerințele proprietarului se vor creea funcțiile și operațiile necesare.

Este de neconceput să fii nevoit să apelați la dezvoltator pentru a efectua modificări asupra conținutului textual al paginii, sau pentru a înlocui o imagine.

Cere detalii Secțiunea de Administrare website

Cereți detalii despre Secțiunea de Administrare website

Completarea şi trimiterea formularului de mai jos nu te implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Smart Web Impact

Ghidul Website-ului Productiv!

Creare website: cele mai întâlnite secțiuni

12. Creare website: cele mai întâlnite secțiuni

O structură alcătuită din diverse secțiuni specifice domeniului de activitate.

citește
Creare website: 5 abordări

14. Creare website: 5 abordări

disponibile pentru construirea majorității tipurilor de site-uri web dar și specializări necesare.

citește