Creare newsletter personalizat pentru fidelizare clienţi

Creare newsletter personalizat pentru fidelizare clienţi

Newsletter-ul este este o aplicaţie prin intermediul căreia proprietarul website-ului poate expedia informaţii către o bază de date cu abonaţi existenţi.
Utilitar intens folosit în mediul online, un newsletter poate fi cel mai bun prieten, dacă este utilizat cum trebuie. Utilizat necorespunzător însă, se va transforma într-un aprig duşman, care vă va afecta imaginea.

Avantaje creare newsletter

• Creşte gradul de conştientizare faţă de afacerea dumneavoastră, deoarece permite ca abonaţii să primească, constant, mesaje care măresc autoritatea brandului.

• Măreşte rata de fidelizare a clienţilor vechi. Unii clienţi vechi vor cumpăra din nou, doar dacă vor fi informaţi despre existenţa unui produs/serviciu nou care li se pretează.

• Măreşte rata de conversie a clienţilor existenţi.

• Informarea prospecţilor. Abonaţii, potenţiali clienţi, vor putea primi informaţii valoroase de la dumneavoastră, prin intermediul cărora vor putea lua decizii bune. Newsletterul permite să vă demonstrați experienţa în faţa potenţialului client, fiind un mecanism excelent de a păstra legătura cu abonatul, până în momentul în care acesta decide că îţi va deveni client.

• Clădeşte lista de contacte. Conţinutul valoros din paginile website-ului dumneavoastră va genera abonaţi.

• Trafic către website. Abonaţii vor fi trimişi către pagina din website, la fiecare newsletter primit. Este important ca, în cadrul mesajului primit de abonat, să nu fie listat tot conţinutul, ci doar un preambul. Scopul este ca abonatul să acceseze website-ul, pentru a putea citi tot articolul.

• Scurtează procesul de vânzare. Abonaţii la newsletter devin mai rapid clienţi, ceea ce nu se poate spune despre persoanele care intră în contact prin intermediul metodelor de publicitate adiacente.

• Adaugă valoare serviciilor existente. Abonarea la newsletter poate fi privită ca un serviciu exclusivist. Puteți avea un newsletter de top, ale cărui informaţii să fie expediate doar unui grup restrâns de abonaţi.
Există fime care deţin şi livrează newsletere cu un conţinut atât de valoros, încât abonarea se face numai contra cost, pe bază de abonament semestrial, sau anual.

• Consolidarea relaţiei cu abonaţii.
Oare, prin intermediul cărei alte soluţii puteți trimite un mesaj şi să fiți sigur că a ajuns şi că a fost citit de către destinatar?
Componentele newsletter-ului

• Partea de front-end, adică ceea ce este public (accesibilă vizitatorilor).
Aici se găsesc funcţiile de abonare, dezabonare, dar şi posibilitatea ca informaţia să poată fi accesată online. Adică, corpul newsletterului să poată fi accesat şi ca pagină web normală, nu numai ca mesaj pe e-mail.
• Partea de back-end, adică administrarea (accesibilă doar proprietarului).
Aici sunt disponibile funcţiile de administrare a abonaţilor, a mesajelor, funcţiile de expediere etc.
Ce NU este un newsletter

• Un newsletter nu este o modalitate prin care să trimiteți sute de mesaje spam.
Nu adăugați un abonat în listă, fără a avea consimţământul acestuia. Nici dacă acesta v-a înmânat o carte de vizită. Cere acordul.

• Nu cumpărați adrese de e-mail. Pe lângă faptul că trimiterea de mesaje nesolicitate (spam) se pedepseşte de lege, veți trimite mesaje persoanelor care nu vă cunosc.
Poate veți fi sunat şi luat la întrebări, poate veți fi înjurat pe adresele proprii, sau poate veți avea alte neplăceri (legale).
Iar dacă website-ul dumneavoastră nu este găzduit pe un server care vă aparţine, firma de găzduire va bloca adresele de e-mail pentru timitere de spam. Pentru deblocare, s-ar putea să fie nevoie să achitați o taxă.

• Nu trimiteți newsletter celor care şi-au exprimat dorinţa de a nu primi mesaje de la dumneavoastră.
• Nu trimiteți mesaj de dezabonare abonatului care a ales această opţiune. Este stupid: încă un mesaj abonatului care tocmai s-a dezabonat!
Abordări pentru creare newsletter

Pentru crearea newsletter-ului există două abordări:
• MailChimp, NewsMan, aWeber etc.
Şi anumite firme din Romania specializate în servicii de găzduire web, oferă soluţii proprii pentru crearea şi expedierea newsletter-ului.
Utilizarea acestor servicii poate fi gratuită, existând fie o limită de abonaţi, fie de expedieri permise.
În baza unui abonament lunar, aveți la dispoziţie funcţii de creare, expediere, operaţiuni cu abonaţii etc.
Evident, soluţiile lor trebuie integrate în website-ul dumneavoastră, minim funcţia de abonare a vizitatorului.

• Soluţie complet personalizată
Soluţia newsletter pe care o oferim este, precum am spus, complet personalizată.

Avantajele sunt:
• Este integrată în Sistemul de Administrare deja existent al website-ului dumneavoastră.
• Layout personalizat: forma newsletter-ului primit de abonaţi pe e-mail, respectă identitatea vizuală a afacerii dumneavoastră online. Anumite soluţii pe bază de abonament pot avea limitări la acest aspect.
Atenţie: nu ne referim aici la capacitatea de a adăuga un logo, sau imagini în newsletter. Este inandmisibil ca newsletter-ul să nu permită editări/formatări ale textului prin intermediul unui editor.
Vorbim despre capacitatea de a avea coloane personalizate, link-urile necesare, culorile şi detaliile grafice care fac abonatul să identifice instant brandul la deschiderea mesajului.
• Cost redus: aplicaţia funcţioneaza fără costuri suplimentare, indiferent de numărul de abonaţi! Investiţia se achită doar la început şi cuprinde costul de creare şi implementare în website-ul dumneavoastră.
•  Simplitate: interfaţa este simplă permitând funcţiile de care aveți nevoie. Evident, totul poate fi personalizat conform cerinţelor dumneavoastră.

Preţ creare newsletter

Costul final este dat de funcţionalităţile dorite. Totul este customizabil.
Costul include personalizarea corpului newsletter-ului primit de abonaţi şi instalarea corespunzătoare pe serverul dumneavoastră.

Importare, listare, adăugare, dezabonare, ştergere abonaţi

Creare, listare, ştergere grupuri abonaţi şi asignarea abonaţilor în grupurile existente.

Creare, listare, editare ediţii.

Creare, listare, editare, şterge articole şi asignarea acestora la ediţii existente.

Expediere ediţie catre un grup de abonaţi, sau tuturor abonaţilor activi.

Sunteți proprietar pe tot ce înseamnă website (fără chirie sau alte plăţi lunare obligatorii).

Expedierea newsletter-ului către abonaţi se face utilizând serverul de găzduire unde este instalat site-ul.
Newsletter-ele sunt trimise prin intermediul unui cron (automatizat) care rulează din cinci în cinci minute, trimiţând X newsletter-e. X reprezintă valoarea totală permisă de server, minus 20.
Serverele de e-mail au nişte restricţii care nu permit decât expedierea unui număr fix de e-mailuri pe oră.
Aplicaţia va arăta tot timpul câte newslettere (e-mail-uri) s-au trimis şi câte mai sunt de expediat.

Având în vedere că Smart Web Impact este specializată pe dezvoltarea aplicaţiilor web personalizate, putem executa orice fel de derivaţie pentru newsletter-ul de care aveți nevoie.
Utilizați formularul pentru a ne expedia o solicitare de informaţii suplimentare, dar şi o cotaţie de preţ.

Cere Oferta Creare newsletter

Cerere ofertă pentru Creare newsletter

Completarea şi trimiterea formularului de mai jos nu vă implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@, nefiind stocate în baza de date.
Toate câmpurile sunt obligatorii!