Ce este Responsive Design? definiţie, avantaje și tendințe

Ce este Responsive Design? definiţie, avantaje și tendințe

Responsive Design este o practică de proiectare web care vizează gama întreagă de dispozitive, permițând adaptarea automată a paginii din website, indiferent dacă aceasta este vizualizată pe o tabletă, telefon, televizor, desktop, laptop sau ceas.

Și-a făcut apariţia în mod oficial în 2013.
În lumea de astăzi internetul este unul din cele mai importante forme de media fiind utilizat cu precădere de calculatoare de birou.
Cum rămâne atunci cu dispozitivele mobile: telefoane şi tablete?
Utilizarea acestor dispozitive creşte exponenţial. În 2011, procentul de utilizare a dispozitivelor mobile pentru navigarea pe internet se situa în jurul valorii de 11%. În 2013, se apropia de 25%.

2014 însă a fost primul an în care dispozitivele mobile au depăşit calculatoarele de birou în ceea ce priveşte utilizarea internetului.
Responsive Design este ca o baghetă magică a internetului pentru că face site-urile web să arate frumos și să funcționeze bine pe orice dispozitiv. Nu este doar despre cum arată un site, ci și despre modul în care se mișcă și cum puteți să interacționați cu acesta.

Nu este doar un trend trecător ci o soluție necesară. În lumea online de astăzi, lucrurile se schimbă mereu. Responsive Design vă ajută să vă adaptați rapid la aceste schimbări. Nu vreți doar să vedeți un website frumos; vreți să aveți o experiență bună pe orice dispozitiv folosiți.

Nu este important doar pentru ochi, ci și pentru motoarele de căutare. Aceste motoare, cum ar fi Google, sunt ca niște detectivi online. Designul receptiv face site-urile web să fie mai ușor de găsit și de înțeles, ceea ce este grozav pentru toată lumea.

Responsive Design pentru afacerea dumneavoastră?

Dacă nu vreți să pierdeți clienţi, atunci aveți nevoie de un website care nu numai că arată bine, dar este şi optimizat pentru toate dispozitivele.
La majoritatea website-urilor existente, experienţa utilizatorului de dispozitive mobile lasă de dorit mai ales dacă website-ul este creeat utilizând platforme gratuite. Acestea trebuie uneori intens modificate pentru a se potrivi cu cerințele la zi.
Construind de la zero însă, puteţi beneficia complet de avantajele Responsive Design.

Descoperiți potențialul nelimitat al unui site web cu Responsive Design și transformați experiența utilizatorilor dumneavoastră! Suntem aici pentru a crea un design care nu doar impresionează, ci și se adaptează la nevoile diversificate ale clienților dumneavoastră.

Completați și expediați formularul de mai jos și intrați în lumea designului receptiv! Fiecare detaliu contează, iar noi suntem aici să vă transformăm viziunea în realitate!

Tendințe actuale în Responsive Design

Iată câteva dintre tendințele actuale în responsive design:

Utilizarea de animații și tranziții:
Când vine vorba de designul site-urilor pentru telefoane și tablete, mulți designeri folosesc acum animații și tranziții. Acestea adaugă puțină viață site-ului, făcându-l să arate mai interesant și mai ușor de folosit pe telefoanele și nu numai. Cu ajutorul animațiilor și tranzițiilor, se poate scoate în evidență informația importantă, se poate face navigarea mai simplă și totul arată mai pro.

Utilizarea de fonturi responsive:
O altă chestie importantă este folosirea de fonturi care se adaptează singure la dimensiunea ecranului. Ce înseamnă asta? Ei bine, textul se ajustează automat la dimensiunea disponibilă a ecranului, făcând lectura mai ușoară și mai confortabilă.

Utilizarea de imagini și grafică optimizate:
Trebuie să fim atenți la poze și grafică. Dacă sunt prea mari, pot face pagina să se încarce încet pe telefon. Așa că e important să optimizați pozele și grafica, pentru a nu pierde vizitatorii care nu vor aștepta să se încarce pagina.

Folosirea de conținut adaptiv:
O altă idee bună e să aveți un conținut special gândit pentru telefoane și tablete; cum ar fi videoclipuri sau imagini interactive, care arată bine și pe ecranele mici.

Tendințe viitoare în Responsive Design

Iată și câteva dintre tendințele viitoare în responsive design:

Utilizarea de realitate augmentată și realitate virtuală:
Realitatea augmentată și realitatea virtuală sunt niște tehnologii noi care promit să facă site-urile web mai distractive și interactive. Imaginați-vă că puteți vedea produsele pe care le cumpărați direct pe ecranul telefonului vostru înainte să le comandați, ca și cum aceste produse ar fi chiar în fața dumneavoastră...

Inteligența artificială:
Și ce-ar fi dacă site-urile ar ști exact ce vă place și v-ar arăta lucruri care să vi se potrivească perfect? Asta e ceea ce promite inteligența artificială. Ar putea personaliza experiența utilizatorilor pe internet, oferindu-le acestora sugestii atât de bine țintite încât să le placă cu adevărat.

Utilizarea de imagini și grafică optimizate:
Trebuie să fim atenți la poze și grafică. Dacă sunt prea mari, pot face pagina să se încarce încet pe telefon. Așa că e important să optimizați pozele și grafica, pentru a nu pierde vizitatorii care nu vor aștepta să se încarce pagina.

Utilizarea de tehnologii de recunoaștere a vocii și a gesturilor:
Se pare că în viitor vom putea interacționa cu site-urile folosind vocea sau gesturile. Adică, să putem spune sau să arătăm ce vrem fără să atingem ecranul. Sună ca din filme, dar tehnologia acesta este mai apropape decât credeți.

De ce Responsive Design?

Website-ul responsive răspunde dinamic dimensiunilor dispozitivului care-l accesează. În loc să existe versiuni diferite pentru desktop şi mobile, website-ul responsive rearanjează elementele care alcătuiesc pagina astfel încât aceasta să fie afişată corect pe orice tip de ecran.

Website-ul clădit în responsive design se adaptează dinamic dimensiunilor dispozitivului care-l accesează.

Evident, vizitatorul nu mai este impiedicat să vadă pagina web aşa cum trebuie să arate şi să funcţioneze.
Funcţiile paginii sunt optimizate pentru a livra vizitatorului aceeaşi cursivitate şi răspuns indiferent de dispozitivul utilizat. Totul este automat, fără a fi necesar să se execute click-uri sau alte acţiuni în plus.

Cere detalii Ce este Responsive Design?

Cereți detalii despre Ce este Responsive Design?

Completarea şi trimiterea formularului de mai jos nu vă implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@, nefiind stocate În baza de date.
Toate câmpurile sunt obligatorii!