Peste tot auzim că este bine să avem un magazin online profesional!
Dar ce înseamnă efectiv acest lucru?
Magazinele online sunt aplicații web extrem de complexe clădite în jurul comercializării de produse aflate în portofoliul comercial al beneficiarului. Scopul oricărui magazin online este să genereze vânzări.
Parcurgem mai jos câteva din caracteristicile principale prin intermediul și prezența cărora identificăm un magazin online profesional:


Avantajele unui magazin online profesional

Simplitate

Cu cat mai simplu, cu atât mai bine!
Simplitatea înseamnă că magazinul este "prietenos" cu utilizatorii mai puțin experimentați în utilizarea internetului. Totul trebuie să fie simplu, ușor de identificat și de utilizat.
Nu toate persoanele sunt familiarizate cu mediul online și nu putem gândi și dezvolta magazinul doar cu ce credem noi că este bine.

Funcționalitate

Fără pagini nefuncționale, fără secțiuni care nu se comportă precum este așteptat să se comporte.
Funcționalitățile magazinului trebuie testate în prealabil astfel încât vizitatorii finali să nu descopere "surprize" navigând prin pagini. Deasemenea, este foarte important ca funcționalitățile disponibile să comunice clar vizitatorului ce se așteaptă de la acesta.
Problema aceasta este des întâlnită în zonele unde vizitatorul trebuie să introducă diverse date. Sistemul trebuie să specifice corect și complet ce trebuie să fie adăugat în respectivele câmpuri, forma și structura datelor acceptate.

Compatibilitate

Paginile magazinului online trebuie să se afișeze corespunzător indiferent de performanțele calculatorului utilizat de vizitator! Atenție la compatibilitatea cross-browser (felul în care paginile sunt afișate în diferite browsere precum Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, Safari etc.)
De asemenea, este important ca paginile magazinului online să fie corect afișate și pe dispozitivele mobile. O pagină neafișată corect înseamnă un potențial client în minus.

Interactivitate

Un magazin online profesional pune mare accent pe interacțiunea cu vizitatorii săi. Interactivitatea magazinului aduce un plus de valoare în ochii vizitatorilor comunicâdu-le acestora că proprietarii sunt orientați către satisfacerea cerințelor clientelei.
Magazin Online Profesional

Optimizare SEO

Degeaba ai cel mai bun magazin online, dacă nu apare în prima pagină a motoarelor de căutare! Pocesul de optimizare seo este suficient de complex fiind indicat să colaborezi cu profesioniști în domeniu! Scopul SEO este să genereze trafic organic către paginile magazinului în baza unor cuvinte cheie specifice! SEO atrage trafic relevant deoarece vizitele pornesc de la căutări reale, inițializate de utilizatori ai internetului!
Ne interesează ca vizitele să fie obținute conform cuvintelor cheie pentru care există conținut în magazinul nostru! SEO va produce trafic doar dacă în magazin există pagină dedicată cuvântului cheie care a fost utilizat de vizitator! Din nou, scopul unui magazin online profesional este să genereze vânzări, nu trafic!
Pentru că Google preferă magazinele online care beneficiază de siguranța deținerii unui Certificat SSL, noi ți-l oferim gratuit la crearea oricărui tip de website nou, inclusiv magazine online.

Administrare

Un magazin online profesional trebuie să fie ușor de administrat! Secțiunea / Panoul de Administrare (CMS-ul) magazinului trebuie să permită proprietarului să poată lucra rapid și eficient astfel încât magazinul să fie populat cu produse și conținut nou, relevant și de calitate! Funcționalitățile de administrare trebuie să permită acțiuni de managerizare facilă și independentă a conţinutului!
Magazin Online Profesional

Conținut

"Content is King!" - conținutul este principala entitate care definește magazinul online! Vizitatorii doresc conținut, doresc să vadă produse și detalii complete pentru fiecare produs. Accentul trebuie pus pe calitate, nu cantitate!
Informațiile de la produse trebuie clădite corect și complet, nu pur și simplu, "să fie ceva acolo"! De ce vizitatorul ar cumpăra de la tine dacă aceelași conținut îl găsește pe zece website-uri diferite, inclusiv al tău?
Un alt aspect important este legat de "conținutul duplicat"! Fiecare produs trebuie să aibă un titlu și o descriere unică, prim urmare nu copiem aceași text în mai multe pagini!
Conținutul trebuie făcut "seo friendly", adică pagina trebuie să comunice eficient subiectul către robotul de căutare, fără a trece în extrema supra optimizării.

Client Service

Atitudinea față de clienți este extrem de importantă! Un magazin online profesional este orientat către client până la cele mai mici detalii!

Website-ul trebuie să adreseze eventualele obiecții ale potențialului cumpărător, să prevină abandonul procesului de cumpărare și să informaeze vizitatorii asupra beneficiilor cu adevărat relevante pentru ei.

Promovare

Un magazin online profesional beneficiază de promovare atât online, cât și offline!
Magazinul necesită prezență activă pe Social Media, să creeze o comunitate în jurul brandului. Nu doar postare de oferte peste oferte! Promovarea continuă și inteligentă asigură un trafic de calitate și o rată de conversie peste medie.
Magazin Online Profesional

Dar cel mai important este realitatea că, un magazin online profesional este un utilitar de business, nu un simplu website, prin urmare nu poate fi tratat cu superficialitate. Fiecare aspect de mai sus trebuie integrat și optimizat astfel încât paginile magazinului să livreze obiectivul setat. Rezultatele vin doar dacă sunt executate toate cum trebuie.
Degeaba avem optimizare seo profesională dacă textele din pagini sunt mediocre (NU livrează valoare și incredere vizitatorului). La fel, degeaba textele sunt perfecte dacă codul sursă este deficitar, împiedicând vizitatorul să acceseze informația, sau să inițializeze procesul de cumpărare.

Pentru că discuția este mult mai amplă de cât permite o simplă pagina web, te invităm să utilizezi formularul de mai jos prin intermediul căruia ne poți trimite o cerere de informații suplimentare.

Smart Web Impact:

unicitate, simplitate, rezultate!

Importanța magazin online profesional

Cere DetaliiCreare magazin online personalizat Creare magazin online Creare magazin online personalizat Creare magazin online Creare magazin online personalizat

Te-ar putea interesa: