Alegerea domeniului
Un domeniu este o adresă virtuală de forma denumire.extensie.
Exemplu: numedomeniu.ro reprezintă adresa/locația unde website-ul numedomeniu poate fi accesat.
Numele domeniului reprezintă adresa afacerii tale pe internet; este informația care utilizatorii de internet o tastează pentru a ajunge la afacerea ta.
Domeniul cumpărat este folosit și la adresele de e-mail, pentru a evita utilizarea celor gratuite, considerate a fi de uz personal, exemplu: contact@numefirma.ro, în loc de contact.numefirma@gmail.com.
Utilizarea adreselor gratuite (Yahoo, Gmail etc.) ca platformă de comunicare cu clienţii tăi, poate fi interpretată ca lipsă de profesionalism. La aceasta se adaugă şi riscul mare de securitate. Conturile de email de la Yahoo, Gmail etc. sunt sparte frecvent din motive diverse, pornind de la neatenţia proprietarului şi oprindu-ne la uşurinţa cu care oricine poate să acceseze pe internet aceste platforme.
Posesia unui domeniu concret conturează prezenţa online a afacerii tale.
Numele domeniului poate fi compus dintr-o combinație de litere și/sau cifre. Având în vedere că numele domeniului este un factor extrem de important când vine vorba despre optimizare seo și nu numai, iată mai jos o serie de sfaturi:
Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu bun:
- Lungimea: Cu cât numele domeniului este mai mic, cu atât mai bine. Un nume de domeniu mic, nu numai că este ușor de reținut dar și reduce probabilitatea greșelilor de tastare atunci când utilizatorii internetului vor căuta folosind sau nu motoarele de căutare.
- Memorare: Alege un nume de domeniu care poate fi memorat ușor. Poți avea cel mai profesionist website din lume, dar dacă vizitatorii nu va reține numele domeniului într-un mod cât mai facil, traficul către site-ul tău va avea de suferit.
- Simplitatea: Asigură-te că numele domeniului este ușor de pronuntat și scris. Această regulă poate fi ignorată numai dacă ai un brand deja consacrat pe piață. Dacă însă studiezi brandurile mari, vei observa că numele domeniilor alese de aceștia sunt simple și ușor de reținut.
- Business targeting: Alege un nume de domeniu care reflectă cel mai bine afacerea ta. Încearcă să creezi o listă de cuvinte care reflectă cel mai bine activitatea sau atributele serviciilor oferite. O bună targetare a numelui de domeniu ajută ulterior în efortul de optimizare seo pentru motoarele de căutare.
- Cuvinte cheie: Este foarte important ca numele domeniului să conțină cel puțin un cuvânt cheie care descrie cel mai bine activitatea principală, produsele sau serviciile oferite. Acest cuvant cheie va fi folosit, deasemenea, sub formă de keyword general în conținutul website-ului pentru a creea relevanță între numele domeniului și conținutul paginilor. Motoarele de căutare sunt înebunite după asemenea relevanță.
- Concurența: Numele domeniului ales trebuie să sugereze un trademark. Astfel competitorii nu vor putea folosi un nume asemănător. Nu este ieșit din comun ca o firmă să achiziționeze domenii cu toate extensiile disponibile cu scopul de a-și proteja prezența online. Există astfel un domeniu .ro care găzduiește activitatea principală, celelalte fiind utilizate pentru a posta conținut diferit, cum ar fi un blog și/sau tutoriale, ori alte activități adiacente.
De unde cumpăr domeniul?
Dacă alegi să colaborezi cu noi pentru crearea website-ului dorit, beneficiezi de un domeniu gratuit (.ro), inclus în prețul de creare a website-ului.
Pentru orice website creeat de noi, oferim GRATUIT domeniu .ro dar și găzduire pentru primul an de activitate. Indiferent de complexitatea proiectului dezvoltat.
Evident că sunteți proprietarul domeniului, noi achiziționăm în numele tău sau a firmei pe care o reprezinți, atât domeniul cât și găzduirea.
Includem deasemenea și Certificatul SSL, securizare suplimentară a website-ului tău.
Pe langă acestea, instalăm și configurăm adresele de e-mail necesare (împreuna cu semnăturile corespunzătoare) pentru a fi siguri că obții tot ce trebuie ca noua prezență online să pornească cu dreptul.
Pentru a afla tot ce îți putem oferi la crearea unui website nou, nu ezita să ne contactezi utilizând formularul de mai jos:
Te-ar putea interesa:
- Optimizare SEO în 2023
- [GHID] Optimizarea website pentru toate dispozitivele
- [GHID] Prețul optimizării SEO: Cât costă?
- [GHID] Despre Audit SEO
- [GHID] Optimizarea SEO - partea 2
- [GHID] Optimizarea pentru Motoarele de Căutare (SEO)
- [GHID] Întrebări eliminatorii către creatorul website-ului
- [GHID] Creare website: 5 abordări
- [GHID] Creare website: Secțiunea de Administrare website
- [GHID] Creare website: cele mai întâlnite secțiuni
- [GHID] Tehnologii utilizate în crearea website-urilor
- [GHID] Validare înainte de creare website
- [GHID] Ce este un website custom?
- [GHID] Ce este un "website la cheie"?
- [GHID] "Website la cheie" - motivele apariției
- [GHID] Conținut website, partea 2
- [GHID] Conținutul website-ului tău, partea 1
- [GHID] De ce clientul ar acționa favorabil?
- [GHID] Care este concurența ta?
- [GHID] Cine este clientul tău?
- [GHID] Înainte de a crea un site web
- SPAM sau mesaje comerciale nesolicitate
- Crearea unui website pas cu pas
- Ce găzduire (hosting) să aleg?
- Închiriere magazin online - avantaje şi dezavantaje
- Social Media care livrează rezultate
- Optimizare SEO onpage importanţă şi beneficii
- Creare Magazin Online în 2023
- Ce este Responsive Design?
- SEO versus AdWords
- Afacere pe online versus afacere convenţională
- Avantaje Site Web Personalizat
- Importanţa unui magazin online profesional
- Preţ Optimizare SEO
- Vreau magazin online, ce să aleg?
- Alegerea domeniului
- Platforme open source: avantaje şi dezavantaje