Alegerea domeniului

Alegerea domeniului

Un domeniu este o adresă virtuală de forma denumire.extensie.
Exemplu: numedomeniu.ro reprezintă adresa/locaţia unde website-ul numedomeniu poate fi accesat.
Numele domeniului reprezintă adresa afacerii dumneavoastră pe internet; este informaţia care utilizatorii de internet o tastează pentru a ajunge la afacerea dumneavoastră.

Domeniul cumpărat este folosit şi la adresele de e-mail, pentru a evita utilizarea celor gratuite, considerate a fi de uz personal, exemplu: contact@numefirma.ro, în loc de contact.numefirma@gmail.com.

Utilizarea adreselor gratuite (Yahoo, Gmail etc.) ca platformă de comunicare cu clienţii dumneavoastră, poate fi interpretată ca lipsă de profesionalism.
La aceasta se adaugă şi riscul mare de securitate. Conturile de email de la Yahoo, Gmail etc. sunt sparte frecvent din motive diverse, pornind de la neatenţia proprietarului şi oprindu-ne la uşurinţa cu care oricine poate să acceseze pe internet aceste platforme.

Posesia unui domeniu concret conturează prezenţa online a afacerii dumneavoastră.
Numele domeniului poate fi compus dintr-o combinaţie de litere şi/sau cifre. Având în vedere că numele domeniului este un factor extrem de important când vine vorba despre optimizare seo şi nu numai, iată mai jos o serie de sfaturi:

Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu bun

• Lungimea:
Cu cât numele domeniului este mai mic, cu atât mai bine. Un nume de domeniu mic, nu numai că este uşor de reţinut dar şi reduce probabilitatea greşelilor de tastare atunci când utilizatorii internetului vor căuta folosind sau nu motoarele de căutare;
• Memorare:
Alegeți un nume de domeniu care poate fi memorat uşor. Puteți avea cel mai profesionist website din lume, dar dacă vizitatorii nu vor reţine numele domeniului într-un mod cât mai facil, traficul către site-ul dumneavoastră va avea de suferit;
• Simplitatea:
Asigurați-vă că numele domeniului este uşor de pronuntat şi scris. Această regulă poate fi ignorată numai dacă aveți un brand deja consacrat pe piaţă. Dacă însă studiați brandurile mari, veți observa că numele domeniilor alese de aceştia sunt simple şi uşor de reţinut;
• Business targeting:
Alegeți un nume de domeniu care reflectă cel mai bine afacerea dumneavoastră. Creați o listă de cuvinte care reflectă cel mai bine activitatea sau atributele serviciilor și/sau produselor oferite. O bună targetare a numelui de domeniu ajută ulterior în efortul de optimizare seo pentru motoarele de căutare;
• Cuvinte cheie:
Este foarte important ca numele domeniului să conţină cel puţin un cuvânt cheie care descrie cel mai bine activitatea principală, produsele sau serviciile oferite. Acest cuvant cheie va fi folosit, de asemenea, sub formă de keyword general în conţinutul website-ului pentru a creea relevanţă între numele domeniului şi conţinutul paginilor. Motoarele de căutare sunt înebunite după asemenea relevanţă;
• Concurenţa:
Numele domeniului ales trebuie să sugereze un trademark. Astfel competitorii nu vor putea folosi un nume asemănător. Nu este ieşit din comun ca o firmă să achiziţioneze domenii cu toate extensiile disponibile cu scopul de a-şi proteja prezenţa online. Există astfel un domeniu .ro care găzduieşte activitatea principală, celelalte fiind utilizate pentru a posta conţinut diferit, cum ar fi un blog şi/sau tutoriale, ori alte activităţi adiacente.

De unde cumpăr domeniul?

Dacă alegeți să colaborați cu noi pentru crearea website-ului, beneficiați de un domeniu gratuit (.ro), inclus în preţul de creare a website-ului.
Pentru orice website creeat de noi, oferim GRATUIT domeniu .ro dar şi găzduire pentru primele 12, sau, pentru anumite proiecte, chiar 24 de luni de activitate.

Evident că sunteţi proprietarul domeniului, noi achiziţionăm în numele dumneavoastră (sau a firmei pe care o reprezentaţi), atât domeniul cât şi găzduirea.
Includem de asemenea şi Certificatul SSL, acea securizare suplimentară a website-ului.

Pe langă acestea, instalăm şi configurăm adresele de e-mail necesare (împreuna cu semnăturile corespunzătoare) pentru a fi siguri că obțineți tot ce trebuie ca noua prezenţă online să pornească cu dreptul.
Pentru a afla tot ce vă putem oferi la crearea unui website nou, nu ezitaţi să ne contactaţi utilizând formularul "Cereți detalii despre Alegerea domeniului".

Cere detalii Alegerea domeniului

Cereți detalii despre Alegerea domeniului

Completarea şi trimiterea formularului de mai jos nu vă implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@, nefiind stocate în baza de date.
Toate câmpurile sunt obligatorii