Creare website versus aplicatii telefon

Creare website versus aplicatii telefon

Crearea unui website sau a unei aplicații pentru telefon este o decizie crucială pentru orice afacere sau proiect online. Ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje distincte, iar alegerea depinde în mare măsură de obiectivele dumneavoastră, publicul țintă și resursele disponibile. În cele ce urmează, vom explora cu mai mult detaliu avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni pentru a vă ajuta să luați o decizie informată.

1. Crearea unui Website:
Un website reprezintă un loc virtual pe internet, accesibil de pe orice dispozitiv cu acces la internet. Acesta poate varia de la un site simplu cu informații de bază la un magazin online complex sau un portal de știri interactiv.
Iată câteva dintre principalele avantaje și considerații legate de dezvoltarea unui website:

 • Accesibilitate universală: Un website este accesibil de pe orice dispozitiv cu acces la internet, inclusiv calculatoare, laptopuri, smartphone-uri și tablete. Nu trebuie să dezvoltați o aplicație separată pentru fiecare platformă.

 • Costuri mai reduse: Crearea și menținerea unui website pot fi mai economice decât dezvoltarea unei aplicații mobile, în special dacă doriți să vă adresați mai multor platforme (iOS și Android).

 • Actualizări ușoare: Actualizarea unui website este mai ușoară și mai rapidă decât actualizarea unei aplicații mobile, deoarece nu necesită aprobare din partea magazinelor de aplicații (App Store sau Google Play).

 • SEO și descoperire online: Website-urile sunt mai ușor de indexat de motoarele de căutare, ceea ce poate spori vizibilitatea online și atrage mai mulți utilizatori organici.

 • Ciclul de viață – website-urile nu pot fi șterse: Durata medie de valabilitate a unei aplicații este destul de scurtă, mai puțin de 30 de zile conform unor cercetări, așa că dacă aplicația dumneavoastră nu este ceva cu adevărat unic și/sau util (în mod ideal, ambele), este îndoielnic cât de mult va rămâne instalată pe dispozitivul unui utilizator. Pe de altă parte, website-urile sunt întotdeauna disponibile pentru ca utilizatorii să revină la ele.

 • Interacțiune cu informații: Dacă doriți să oferiți informații sau conținut, cum ar fi bloguri sau portaluri de știri, un website este adesea o alegere mai bună.

Dezavantaje în raport cu aplicațiile mobile:
 • Experiența utilizator mai limitată: Website-urile pot oferi o experiență mai limitată decât aplicațiile mobile în ceea ce privește interacțiunea, notificările și funcționalitățile avansate.

 • Accesul limitat la hardware: Website-urile nu au acces la hardware-ul dispozitivului, cum ar fi camera foto sau senzorii de mișcare, ceea ce poate restrânge funcționalitatea.

 • Dependență de conexiunea la internet: Website-urile necesită o conexiune la internet activă, ceea ce poate fi o problemă în zone cu conectivitate slabă.

Creare website:
De ce Smart Web Impact?

Creare website

Design unic, logo, Panou de Control (pentru administrarea conținutului), adrese de E-mail. Totul dezvoltat de la zero, fără platforme gratuite (opensource)!

Conținut

Noi creem conținutului (text și imagini) din pagini în baza indicațiilor și cerințelor dumneavoastră.

Experiențe mai bune

Creșterea calității interacțiunii client - companie pentru business-ul deservit. Secțiuni și automatizări cu scopul de a crește interacțiunea și satisfacerea clienților dumneavoastră.

Pachet de Branding

Primiți alături de website, un pachet de branding care include design carte de vizită, foi cu antet, documente word, semnături în mail etc.

Domeniu și găzduire

Includem domeniu .ro, Certificat SSL Secure și găzduire pentru primele 24 de luni! Instalarea și configurarea corectă a website-ului este de asemenea inclusă.

Promovare online

Inclus: advertoriale și link-uri externe cu trafic garantat către website-ul dumneavoastră.

Smart Analytics

Sistem custom de analiză a traficului în vederea scăderii bugetului necesar campaniilor de promovare.

Siguranţă sporită!

Codul website-ului NU este open-source, adică disponibil online gratuit spre descărcare de către oricine.


2. Dezvoltarea unei aplicații pentru telefon:
O aplicație pentru telefon este un software dedicat care rulează pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri și tablete. Aceasta poate oferi o experiență mai interactivă și personalizată utilizatorilor.
Iată avantajele și considerațiile legate de dezvoltarea unei aplicații mobile:

 • Experiență utilizator mai bogată: Aplicațiile mobile oferă o interacțiune mai bogată și o experiență mai personalizată pentru utilizatori. Acestea pot utiliza caracteristici specifice ale dispozitivului, cum ar fi camera foto, senzorii de locație și senzorii de mișcare, pentru a oferi funcționalități avansate.

 • Funcționalități avansate: Dacă proiectul dumneavoastră necesită funcționalități complexe sau interacțiuni specifice, cum ar fi jocurile, aplicațiile mobile sunt de obicei mai potrivite. Ele pot profita de capacitățile hardware ale dispozitivului pentru a oferi experiențe captivante.

 • Utilizarea hardware-ului dispozitivului: Aplicațiile mobile pot accesa hardware-ul dispozitivului, ceea ce le face potrivite pentru anumite tipuri de aplicații, precum cele care utilizează GPS, cameră foto sau senzorii de mișcare.

 • Retenție și angajament mai mare: Utilizatorii tind să aibă o retentție și un angajament mai mare față de aplicațiile mobile pe care le instalează. Prin intermediul notificărilor push, puteți menține utilizatorii conectați și informați cu ușurință.

 • Monetizare mai ușoară: Dacă doriți să generați venituri direct din aplicație, există mai multe modalități de monetizare, cum ar fi publicitatea în aplicație, achizițiile în aplicație sau abonamentele.

 • Accesul la funcții native: Aplicațiile mobile pot accesa funcții native ale dispozitivului, precum sistemul de notificări, agenda telefonică sau funcția de trimitere a mesajelor SMS. Aceasta poate oferi o integrare mai profundă cu dispozitivul utilizatorului.

 • Securitatea datelor: Dacă manipulați date sensibile sau personale, aplicațiile mobile pot oferi un grad mai mare de securitate decât un website.

Dezavantajele unei aplicații pentru telefon:
 • Necesitatea descărcării: Utilizatorii trebuie să descarce și să instaleze aplicația pe dispozitivele lor, ceea ce poate fi un obstacol în creșterea utilizatorilor. Un website se poate găsi pe google sau orice motor de căutare.

 • Costuri ridicate de dezvoltare și mentenanță: Dezvoltarea și mentenanța unei aplicații mobile pot fi costisitoare, în special dacă doriți să vă adresați mai multor platforme (iOS și Android).

 • Aprobare și actualizare mai dificile: Aplicațiile mobile trebuie aprobate de către App Store sau Google Play, ceea ce poate întârzia lansarea și actualizarea. De asemenea, actualizările trebuie să fie descărcate și instalate de către utilizatori.

 • Cerințe de stocare mai mari: Aplicațiile mobile pot necesita mai mult spațiu de stocare pe dispozitivul utilizatorului.

 • Dependență de platformă: Dezvoltarea pentru platforme diferite, cum ar fi iOS și Android, necesită resurse suplimentare și expertiză tehnică.

Website versus aplicații pe telefon

În concluzie, alegerea între crearea unui website și dezvoltarea unei aplicații mobile depinde în mare măsură de obiectivele dumneavoastră specifice, de publicul țintă și de bugetul disponibil.

În multe cazuri, este benefic să aveți atât un website, pentru a oferi acces universal, cât și o aplicație mobilă, pentru o experiență mai profundă și interacțiuni personalizate cu utilizatorii. Este important să evaluați cu atenție nevoile și cerințele proiectului dumneavoastră înainte de a lua o decizie.

Indiferent de alegerea făcută, asigurați-vă că site-ul sau aplicația dumneavoastră oferă o experiență de înaltă calitate și este ușor de utilizat pentru utilizatori.

De asemenea, este important să rețineți că un website și o aplicație nativă nu se exclud neapărat reciproc. O mulțime de organizații au atât un site web public prietenos cu dispozitivele mobile pentru prezența lor generală pe web, cât și o aplicație nativă descărcabilă pentru a se potrivi cerințelor mai specifice. În cele din urmă, totul este despre alegerea instrumentului potrivit pentru muncă.

Faceți alegerea corectă!
Dacă planificați o strategie mobilă pentru organizația dumneavoastră, vă putem ajuta să luați decizii informate cu planul de proiect potrivit pentru a se potrivi obiectivelor dumneavoastră.

Vă rugăm să ne contactați pentru informații suplimentare sau să utilizați formularul pentru a trimite o întrebare.

Cere detalii Creare website versus aplicatii telefon

Cereți detalii despre Creare website versus aplicatii telefon

Completarea şi trimiterea formularului de mai jos nu vă implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@, nefiind stocate în baza de date.
Toate câmpurile sunt obligatorii!