Pentru că un website NU se creează doar ca să existe, iată mai jos paşii necesari dezvoltării unui website de calitate.
Ce înseamnă calitate?
Scopul unui website este să livreze rezultate. Aceste rezultate trebuie definite şi apoi create obiective în acest sens astfel încât paginile website-ului să atingă acele obiective.

1. Planificarea iniţială:

În mod evident, primul şi cele mai important pas în construirea unui website îl reprezintă planificarea iniţială. În acest sens, trebuie să identificăm care este scopul website-ului ce urmează a fi dezvoltat, ce anume dorim de la acest website, cui ne adresăm şi ce anume dorim să comunicăm vizitatorilor.
În urma acestui prim proces vom identifica şi acele cuvinte cheie care definesc esenţa website-ului. Este vorba despre o serie de cuvinte sau expresii, cele mai potrivite atunci când ne gândim cum am descrie website-ul în câteva cuvinte. Optimizarea pentru motoarele de căutare poate include şi aceste cuvinte dacă se dovedeşte prin analiză specifică (Google Keyword Planner) că există căutări pentru acele cuvinte.

Optimizarea SEO este un proces care începe înaintea scrierii primei linii de cod!

Crearea unui website pas cu pas: Planificarea iniţială Pentru că ne dorim rezultate, este necesar să fixăm câte un obiectiv bine stabilit în fiecare pagină. Spre exemplu, pagina poate să informeze, să creeze awareness, să adreseze obiecţii etc.
Abia pe urmă cerem o acţiune fermă din partea vizitatorului.
Imaginează-ţi că accesezi o pagină a unui produs/serviciu care te interesează şi, imediat cum se deschide pagina, ţi se cere să cumperi acum, să suni acum, să te abonezi ACUM...

Planificarea te fereşte de clădirea unor pagini care doar există, dar mai ales, de construirea acelor pagini care sunt create de parcă am fi în 2002.
Faptul că apari în prima pagină google.ro pentru cautări relevante afacerii tale, nu înseamnă că ai şi vânzări. Ok, a ajuns la tine, dar intră în website şi, în funcţie de ce se întâmplă aici, vizitatorul îţi va deveni client sau nu. Prezenţa în prima pagină doar a stabilit contactul, dar acest singur pas este oare suficient pentru afacerea ta?

2. Analiza concurenţei

Pentru că orice afacere are deja o concurenţă mai mult sau mai puţin prezentă, este necesară o analiză detaliată a acestui aspect. Metoda de a găsi website-urile concurente este una foarte simplă: pur şi simplu căutaţi în google acele cuvinte/expresii cheie identificate în pasul anterior. Scopul este să identificăm oferta acelor website-uri, calitatea/originalitatea conţinutului.
În mod evident vom analiza şi modul de prezentare a informaţiei prezente, felul în care arată pagina şi diverse alte aspecte.
Urmărim să îmbunătăţim prezenţa online, să ne diferenţiem şi să informăm mai bine, mai eficient şi mai actualizat.

3. Stabilirea conţinutului:

Indiferent de domeniul de activitate sau tipul de website, o pagină web trebuie să facă următoarele:
1. să informeze
2. să adresese obiecţiile
3. să vândă.

Conţinutul paginii este motivul pentru care primeşti vizite, pentru care robotul de căutare te livrează ca resursă.
Vizitatorii vin pe pagina doar pentru conţinutul găsit. Contţinutul trebuie să atingă următoarele scopuri:

  • oferirea de informaţie de valoare cititorilor. Cititorii trebuie să primească exact ce caută. Conţinutul vine în ajutorul problemelor şi întrebărilor acestora.
  • ofera relevanţă motoarelor de căutare şi le convinge că este cel mai actualizat şi "la subiect" rezultat.
  • este orientat/focusat către cititori, nu roboţi de căutare.

4. Aspectul grafic:

Parcurgerea paşilor de mai sus ne vor ajuta să identificăm ce grafică se pretează cel mai bine în vederea atingerii obiectivelor propuse.

La Smart Web Impact, layout-ul grafic este aprobat de clientul beneficiar, numărul de revizii fiind nelimitate.
Pentru că suntem specializaţi în dezvoltarea website-urilor personalizate, vom creea grafica de la zero, fără a utiliza template-uri/şabloane gratuite sau nu. Fără a utiliza platformele gratuite în dezvoltarea website-ului.
Aşa te asiguri că dezvolţi un website conform nevoilor clare, conform obiectivelor tale.

Grafica şi restul website-ului se creează pornind de la cerinţele clare, identificate urmând paşii de mai sus şi nu prin abordarea: "găsim un template grafic care se apropie de ce avem nevoie şi încercăm să potrivim cât putem din ce trebuie, pe acel template".
Cu alte cuvinte, nu faci compromisuri.

Paşii de mai sus vor identifica şi ce funcţii avem nevoie în fiecare pagină şi cum acestea trebuie să fie implementate.
De ce ai implementa funcţie de newsletter dacă, prin natura activităţii, nu ai ce trimite abonaţilor?
De ce ai creea funcţionalitate de creare cont când, prin natura activităţii, website-ul nu poate face altceva decât să stabilească/iniţializeze contactul?

Crearea unui website pas cu pas: Aspectul grafic Cand foloseşti o platformă gratuită, aceasta vine deja cu o structură implementată, o temă grafică deja făcută, cu butoane şi secţiuni deja făcute. Dar este potrivită nevoii tale?
Va trebui să modifici ceva existent astfel încât să se potrivească cu ce ai tu nevoie. Sau, ajungi sa renunţi la anumite cerinţe pentru că "nu se pot implementa" în tema/platforma respectivă.
Vei ajunge să faci compromisuri pentru că nu vei găsi niciodată o temă grafică 100% compatibilă cu ce ai tu nevoie. Platformele gratuite sunt create general pentru că trebuie să se potrivească pentru mai multe domenii de activitate, chiar şi ţări, în acelaşi timp.
Tema X din wordpress, într-un oraş este folosită la un cabinet de avocatură, în alt oraş este folosită poate la un petshop. Se schimbă sigla, cromatica, se adaugă ceva imagini în plus, textul final şi gata "noul" website.
La bază însă, ambele sunt identice pentru că ele sunt copii xerox ale aceluişi program (gratuit).

Un website competitiv nu se poate clădi in trei/patru zile. Un magazin online, nici pe departe.
Clar obţii o platformă gratuită şi, cel mult o temă modificată instalată pe acea platformă gratuită.

5. Progamarea, scrierea codului:

După ce avem layout-ul grafic aprobat, următorul pas este acela de a scrie codul sursă. De a creea efectiv website-ul.
La început se creează Secţiunea de Administrare. Prin intermediul acesteia, beneficiarul va avea control total asupra conţinutului fără a depinde de noi. Fără a plăti mentenanţă lunară.
Website-ul va fi creeat pe serverele noastre, beneficiarul putând avea acces oricând la proiect.

Pentru scrierea codului se vor utiliza limbajele consacrate şi anume XHTML, HTML5, CSS3, javaScript, jQuery, Php şi mySQL.
Cu alte cuvinte, scriem totul de la zero utilizând aceleaşi limbaje de programare în care sunt scrise şi platformele gratuite. Diferenţa este că aici nu mai avem cod general şi rigidităţile specifice platformelor care trebuie să facă câte puţin din toate. Avantajele sunt multiple! De la capacitatea de a optimiza extrem de specific fiecare pagină pentru motoarele de căutare, până la compatibilitatea cu orice modificare care poate fi cerută ulterior (chiar şi după luni de zile); dezvoltarea custom este singura opţiune viabilă dacă îţi doreşti rezultate.
Când ai concurenţa şi nu ai buget lunar pentru a-ţi face reclamă la nivelul firmelor mari, eşti obligat să optimizezi foarte atent paginile pentru că prezenţa în prima pagina google.ro reprezintă acea "gură de aer" benefică afacerii tale.
Pentru google nu contează mărimea firmei tale ci regulile de optimizare şi relevanţa pentru utilizatorul motorului de căutare.
De aceea nu poţi lăsa optimizarea seo pe mâna unui modul dintr-o platformă gratuită. Sunt peste 200 de aspecte numai atunci când vorbim de optimizare seo onpage.

Nu depinzi de module obscure, descărcate de pe internet şi care, după actualizare a platformei poate nu-ţi mai merge tot website-ul sau, descoperi târziu că o anumită funcţionalitate "nu mai merge" pentru că îşi face un vizitator milă să-ţi trimită un mail în acest sens.
De siguranţă nu mai vorbim: platformele gratuite pot fi descărcate, studiate şi apoi putem utiliza găurile de securitate descoperite pentru a ataca website-uri create utilizând acea platformă.
Pentru o listă mai amplă de avantaje, beneficii, dar şi puncte de vedere, te invit să citeşti articolul: Avantaje Site Web Personalizat

Se poate spune cu tărie că, utilizând abordarea "de la zero", singurele resticţii în crearea unui website (de orice tip) sunt doar limitele tehnologice şi imaginaţia. Iar tehnologia evoluează incredibil de rapid.

Financiar vorbind, în mod sigur ţi-l permiţi. Evident, un website sau magazin online competitiv nu se poate dezvolta investind 400 de euro, dar asta nu înseamnă că este ok să plăteşti 800 - 1000 de euro pentru un magazin creeat în wordpress, prestashop, sau cine ştie ce platformă mai apare anul asta.

Găzduire gratuită pentru orice website creeat cu noi

Pentru că avem parteneri puternici şi serioşi, continuăm şi în 2023 să oferim GĂZDUIRE GRATUITĂ pentru orice website nou creeat.
Alături de găzduire, primeşti GRATUIT domeniu .ro pentru noul tău website, dar şi Certificat SSL Secure!
vezi detalii

5. Testare:

În cadrul acestui pas, adăugăm conţinut real pentru că avem gata atât Secţiunea de Administrare creeată cât şi front-end'ul (restul website-ului). Ne rămane astfel să testăm şi să identificăm acele îmbunătăţiri necesare livrării unui website competitiv pe piaţa domeniului de activitate.
Având conţinul real adăugat, este important să verificăm şi calitatea optimizării seo efectuate utilizând o serie de analizatori online specializaţi. Executăm astfel diverse audituri online, pe mai multe pagini, pentru a ne asigura că seo onpage este aşa cum trebuie să fie.
Acest proces este complet manual şi implică atât modificarea/ajustarea codului sursă cât si a conţinutului text adăugat de beneficiar în respectivele pagini.

6. Livrare:

Acum se face transferul de proprietate.
Transferul de proprietate implică instalarea website-ului pe serverul live şi efectuarea configurărilor necesare astfel încât website-ul să funcţioneze în parametrii optimi.
Se vor instala Google Analytics şi Gogle Webmaster Tools, dar şi alte utilitare de analiză şi diagnosticare a paginilor.
Transferul de proprietate are ca scop livrarea proiectului dar şi asigurarea că beneficiarul este unicul proprietar asupra a tot ce implică website-ul: domeniul, găzduirea şi certificatul SSL (chiar dacă îl achizitionăm noi).
Nu există taxe de chirie sau administrare lunară a website-ului.

Dacă există întrebări, nu ezita să utilizezi formularul de mai jos care va apărea la accesarea butonului "Cere Detalii".

Smart Web Impact:

unicitate, simplitate, rezultate!

Creare website
pas cu pas

Cere Detalii


Te-ar putea interesa: