abordări disponibile

Creare website: cinci abordări disponibile

În momentul în care trebuie fie să construiești un website nou, fie să refaci sau să îmbunătătești website-ul existent, ai la dispoziție cinci abordări:

Creare website în regim propriu:

Creare website în regim propriu Cu siguranță poți să iți construiești singur propriul website. Nu este mare filozofie. Apariția platformelor gratuite permite ca oricine având minime cunoștințe despre internet și operarea unui calculator, să poată construi un website. Este, fără doar și poate, un proiect care va trezi creativitatea din tine, îți va da la final un mare sentiment de satisfacție având în vedere efortul și determinarea de care ai dat dovadă.
Dar... depinde de ce anume îți dorești să obții cu website-ul tău. Dacă dorești să dezvolți o afacere online, sau să-ți extinzi pe online o afacere deja existentă, este necesar să apelezi la profesioniști.
Indiferent de cât de intuitiv ești, cât de talentat și motivat să creezi ceea ce-ți dorești, atunci când vorbim despre prezența online a afacerii tale, trebuie să recunoști că două, trei săptămâni, poate chiar două luni de investigații online, nu se pot compara cu mâna de lucru și expertiza profesioniștilor din domeniu.

Creare website printr-o "cunoștință care se pricepe":

Cum nu ducem lipsă de prieteni, este chiar imposibil să nu dăm și de unul "care se pricepe".
Însă, faptul că o persoană cunoscută ți-a instalat Windows-ul, sau o piesă în calculator, nu înseamnă că respectivă cunoștință este capabilă sau indicată să-și asume responsabilitatea afacerii tale online. Sigur că îți poate face un website... dar poate tu ai nevoie de o afacere online, nu de un simplu website.

Faptul că o persoană cunoscută ți-a reparat imprimanta, nu înseamnă că respectiva persoană este capabilă să-ți creeze o prezență online de top, prezență de care ai nevoie într-o piață extrem de competitivă. Sigur că îți poate face un website...
Toți avem prieteni însă nu prietenii îți conduc afacerea și, cu siguranță, nu prietenii își vor asuma responsabilitatea eșecului.

Cum poți responsabiliza un prieten? Cum poți responsabiliza o cunoștință apropiată?
Cu alte cuvinte, succesul online al afacerii tale stă pe mâna cunoștinței pe care nu o poți responsabiliza tocmai datorită relației cu aceasta? Adică este un compromis.
Întodeauna apelează la profesioniști.

Creare website apelând la un freelancer independent:

Creare website apelând la un freelancer Freelancerii sunt persoane independente care, după ce și-au căpătat experientă lucrând ca developer în diverse companii web, au decis să lucreze pe cont propriu dar fără a se organiza sub o formă legală (PFA și/sau SRL).
Pe cont propriu, adică de acasă.
Sigur, există și freelanceri începatori autodidacți care s-au format din "pasiunea pentru meserie", însă nu au lucrat niciodată într-o companie web.
Majoritatea lucrează per proiect, adică iau proiecte, le finalizează, sunt plătiți, apoi iau alte proiecte.

Există profesioniști desăvârșiți în rândul freelancer-ilor. Majoritatea sunt foarte buni și sunt vânați de companiile web care urmăresc să-i recruteze.

Dacă alegi să lucrezi cu un freelancer, cuvântul cheie este responsabilizare. Problema asta este una extrem de reală, mai ales că posibilitatea semnării unui contract cu responsabilități legale este inexistentă.
Deasemenea, un freelancer nu-ți poate elibera factură. Dacă face asta, fie nu este freelancer ci PFA sau SRL, fie factura respectivă aparține unei alte firme (prieten cu freelancer-ul). În nenumărate cazuri domeniul de activitate al firmei emitente, dar și serviciul facturat nu are nimic în comun cu ceea ce ai achitat și prin urmare, există posibilitatea ca respectiva factură să nu poată fi adaugată în contabilitatea firmei tale ca fiind cheltuială / investiție eligibilă.

În ceea ce privește freelancerii, lucrezi cu profesioniști, dar sunt dificil de responsabilizat pentru că trebuie să mergi pe încredere și, în același timp, nu poți obține factură pentru serviciile achitate.

Creare website apelând la furnizori de internet și/sau găzduire web:

În dorința acestora de a oferi servicii complete, diversificate, mai pe românește, de a nu pierde nici un client, o mare parte de furnizori de internet sau servicii de găzduire au în ofertă și crearea website-ului tău. Nu este ceva neapărat rău însă trebuie să fii atent că primești exact ceea ce-ți dorești.
Avantajul este că măcar teoretic, ai de-a face cu o singură firmă atât pentru găzduire cât și pentru crearea website-ului. Dezavantajul este că, nefiind domeniul principal de activitate al respectivei firme, șansele să primești o platformă gratuită sunt extrem de mari. Este ca și cum ai cumpăra un calculator de la o firmă specializată în electrocasnice: își face treaba până la un anumit punct și doar în anumite condiții. Dar nu se poate compara cu un calculator proiectat și asamblat pentru nevoile tale specifice.
Așadar, pentru o prezență online de top, întodeauna apelează la profesioniști.

Creare website apelând la firma specializată:

Creare website firma specializată Firmele specializate poartă denumirea de Agenții Web, nu agenții de publicitate.
La identificarea unei agenții web, este prioritar să te asiguri că stai de vorbă cu prestatori de prima mână.

Ce înseamnă asta?
Majoritatea agențiilor web externalizează proiectele fie către alte agenții, fie către freelanceri. Se practică frecvent scenariul în care agenția web externalizează proiectul către un freelancer sau altă entitate, comercială sau nu. Aceste agenții își produc profitul strict prin intermedierea de proiecte, în cele mai întâlnite cazuri, către prestatori situați în zone ale lumii unde ora de lucru este taxată cu 3 - 5 dolari.
Spunem asta deoarece cu siguranță vei obține un pret mai bun de la o agenție care nu externalizează proiectele, pe lângă realitatea că acea agenție își dorește constant proiecte de portofoliu.

Recomandăm colaborarea cu agențiile web, adică firmă specializată în web development, pentru că îi poți responsabiliza, așa cum am văzut că nu se întâmplă în cazul opțiunilor de mai sus.
Responsabilizarea vine prin semnarea unui contract clar de prestări servicii, contract în cadrul căruia sunt scrise secțiunile, funcționalitățile generale, termeni, responsabilități care definesc atât proiectul în sine, dar și colaborarea comercială între cele două părți. Poți avea astfel clauze care responsabilizează prestatorul în ceea ce privește colaborarea cu tine. Deasemenea, numai așa te asiguri că ești proprietar asupra a tot ce plătești.
Întodeauna apelează la profesioniști.

Smart Web Impact:

unicitate, simplitate, rezultate!

Creare website
abordări disponibile

Cere Detalii


Te-ar putea interesa: